11111

Szexuális problémák

A  kielégítő és megfelelő szexuális élet minden embernek jár. Mindannyian erre vágyunk. És a jó szexuális élet pozitívan hat egész személyiségünkre, életünkre, teljesítményünkre.

Ma már nem kötik béklyók a szexualitást, szabadon gyakorolható. Vajon mi az oka, hogy mégis oly sokan érzik nem kielégítőnek szexuális életüket, pedig maguk választhatják, választhatták párjukat. Miért nem nyújt örömet a szex oly sokaknak, sőt sikertelenséget okoz, s előbb-utóbb kerülik.

A szexuális problémáknak több oka is lehet: organikus, valamilyen szervi – működésbeli probléma, lehet informálatlanság, gyakorlatlanság, tudás hiány, stressz által okozott zavar és nagyon sokszor pszichológiai eredetű a gond. A pszicho-szexuális problémák okai szerteágazók, egyénenként változó okok gátolják vagy nehezítik az örömteli szexualitást.

A fiataloknak a szexuális jártasság, a tapasztalat megszerzése okoz sokszor gondot. És hogy mikor kell kezdeni, hogyan gyakorolni? Fiatal felnőttek, párkapcsolatok nélkül, gyakran csak alkalmi szexuális együttlétekből szereznek tapasztalatot. De hogyan lehetne másként csinálni? A házastársak a sok éves szexuális rutin miatt kerülnek gyakran egyfajta kiürülés állapotába.

És egy ma még szinte tabunak számító téma: az öregkori szexualitás! Manapság egyre jobban kinyúlik az öregkor, egyre tovább tudjuk, akarjuk nyújtani aktív életünket. De vajon mi van a szexuális élettel? A nők esetében a menopausa megjelenésével kezdődnek a gondok, “vajon lehet-e, szabad-e még számomra a szex” őrli magát sok asszony.  A férfiak esetében a csökkenő potencia okozhat gondokat.

Mind, mind olyan kérdés, melyben sokan érintettek, de  sokszor a kérdés feltevésen túl nem gondolnak tovább. Az örömteli élethez hozzátartozik a kiegyensúlyozott szexuális élet.  Ön is így gondolja?  Ha bármilyen kérdése, kérése, gondja van, kérem forduljon hozzám bizalommal.